середу, 28 грудня 2022 р.

Новинки літератури у відділі культури та мистецтв

Подаруйте радість читання.

Власенко І.

Квітка : [про Квітку Цісик] / І. Власенко. - Харків : Фоліо, 2022. - 158 с. - (Мистецькі біографії).

Вона народилася в Америці і була б справжньою американкою, якби не одне «але» – її батьки-музиканти були емігрантами, вихідцями з України і двох своїх доньок виховали у любові до своєї батьківщини. В родині завжди звучали українські пісні.

Голос відомої співачки Кейсі Цисік був голосом всесвітньо відомих компаній, корпорація «Ford» дарувала їй останні моделі автомобілів, вона співала на бек-вокалі у Майкла Джексона, Вітні Г'юстон та у інших відомих співаків. Її спів почули понад 20 мільярдів людей, що майже втричі більше за все населення планети... Але у неї була одна мрія – щоб українські пісні звучали по всьому світу.

Маслій М. М.

Незрівнянний світ краси Назарія Яремчука / М. М. Маслій. - Чернівці : Букрек, 2021. - 400 с. : іл.,фот.

Юнак, до якого прийшла слава у неповні 20 років. Виконавець, з яким працювали багато композиторів і поетів України. Красень, в якого була закохана вся жіноча аудиторія. Співак, голос якого зачаровував,зцілював, зворушував у душах і серцях найкращі почуття. Патріот, який до останнього дня не зрадив рідну землю кохану Буковину. Багато ще можна розповісти про Назарія Яремчука. Він передчасно пішов у вічний світ, залишивши незагоєну рану в серцях шанувальників його таланту. Голос, який тепер співає у небесному хорі... Ця книга про Назарія. Про Людину-легенду з надзвичайно скромною, щирою і відданою вдачею. Людина, наділена талантом, для залюблених в українську пісню, музику, слово...

Паппворт С.

Це Моне / С. Паппворт ; іл. Од ван Рин ; з англ. пер.Т. Савчинська. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2021. - 81 с.

Клод Моне – французький художник, найбільш відомий як головний представник напрочуд впливової авангардної групи – імпресіоністів. Він прожив довге й плідне, сповнене творчості життя, любив експериментувати з новими техніками малювання, а втім, його роботи ніколи не базувалися на мистецьких теоріях, лише на швидкоплинних враженнях. Він часто прокидався удосвіта, щоб встигнути зловити, приміром літній світанок над Сеною.

З часом його потреба «закарбувати відчуття» і упіймати скороминущі, мінливі ефекти стала головною одержимістю його творчості. У цьому ілюстрованому життєписі художника – найцікавіші факти біографії та історії створення найвідоміших картин Моне.

Інґрем К.

Це Далі / К. Інґрем ; іл. Е. Рей ; з англ. пер. Р. Паранько. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2022. - 79 с. : іл.

ХХ століття було сповнене експериментів у науці, літературі та, звичайно образотворчому мистецтві. Одним з найяскравіших представників цього дивовижного періоду був Сальвадор Далі – іспанський художник, скульптор, режисер та письменник.

Витвори мистецтва Сальвадора Далі настільки ж пізнавані, як і вуса на його портретах. Але що стояло за цією великою постаттю?

Біографічна книга «Це Далі» змогла вмістити найяскравіші та значущі фрагменти з життя цієї людини, щоб дати зрозуміти читачам яким він був – ексцентричним диваком, революціонером мистецтва, самотньою та незрозумілою дитиною. Далі боявся коників, колекціонував милиці, цікавився мурахами та носив взуття на пружинах, але це лише мала частина його багатогранної та надзвичайної особистості.

Немає коментарів:

Дописати коментар