понеділок, 14 лютого 2022 р.

Гурт Kalush

Сьогодні, мабуть, лише українці абсолютно далекі від музики, не чули про гурт Kalush. Ще кілька років тому, ці хлопці були відомі лише у вузькому колі. Але три роки тому ситуація змінилась. Репер із Калуша Олег Псюк створив пост Facebook про те, що набирає виконавців у свою групу. Мультиінструменталіст Ігор Діденчук і МС Килиммен відгукнулися на його пропозицію.

Троє прихильників хіп-хопу стали разом створювати музику, що приваблює молодь. Вокаліст Олег Псюк у житті непублічний. Про себе він розповідає більше у піснях.

Музикант Ігор Діденчук грає на 50 інструментах, народився і виріс у Луцьку. Вищу освіту Ігор отримав в Києві в КНУКіМ, у так званому університеті Поплавського, на факультеті музичного мистецтва.

 

Найзагадковішим є третій учасник групи, творчий псевдонім Килиммен. Хлопець нічого не говорить про себе і приховує своє обличчя під костюмом з килимовим українським орнаментом.

Олег Псюк каже, що третій соліст – це збірний образ українського хіп-хопу з пострадянським минулим.

Ця трійця і створила музичний колектив – поєднання репу з українською етномотивами, який одразу дістав гучну назву Kalush. Незабаром вони розмістили на YouTube свою першу роботу. Відеокліп "Не маринуй" Kalush знімав на вулиці Калуша з командою Basket Films. Цей кліп, як пише Salve Music, хлопцям допомагав створювати кліпмейкер DELTA ARTHUR – той самий, що є автором більшості відеокліпів співачки Alyona Alyona.

До речі, ця дебютна музична композиція групи Kalush, як і кілька наступних, вийшла при потужній підтримці реперки Alyona Alyona.

Кліп з'явився в мережі 17 жовтня 2019 року. Успіх не забарився – перегляди пісні "Не маринуй" за 2 тижні сягнули близько 800 тисяч переглядів. Прихильники писали позитивні коментарі, відзначали, що пісні притаманний особливий калуський акцент.

 

Другий сингл групи Kalush "Ти гониш" теж зайшов прихильникам репу. Кількість позитивних коментарів зашкалювала. Ось один з них : "Kalush, по ходу, – це столиця українського репу"!

Після презентації "Ти гониш" на Kalush звернув увагу один із найбільших і престижних американських лейблів Def Jam. Лейбл входить в Universal Music Group. Лейбл вирішив взятися за "розкручування" групи Kalush, і роботи українських реперів появилися практично на усіх стримінгових платформах.

Музичні критики не сумніваються в тому, що у групи Kalush є усі шанси закріпитися на ринку. Хлопці намагаються поєднати реп з українською етникою а народні танці з брейком. Редактор порталу The Flow говорить, що за реперами цікаво спостерігати, оскільки вони створені з протиріччя.

 

Олег Псючий з самого початку створення свого проекту не прагнув до того, щоб завоювати багатомільйонну армію прихильників. Але це сталося. І і в цьому – загадка Kalush.

Після "Ти гониш" група Калуш і реперка Alyona Alyona презентували неймовірно красивий відеокліп "Гори". Його знімали у Карпатах. За два тижні його переглянули більше 1,5 млн користувачів.

Дуже популярною стала композиція “Зорі”.  Це дуже романтична пісня, яка писалась дуже романтично і створена для романтичних моментів. Хоча гурт Калуш створився у 2019 році, та масштабно стартував в 2020 – в карантинний час.

Група Kalush зовсім відмовляється від стереотипних реперських штучок, не співає про красивих дівчат, кримінал і дорогі машини. У піснях – особисті історії, життєві буденні проблеми і метушня провінційного міста. Kalush – це "свідомий" хіп-хоп, який зачепив своєю щирістю не одне серце. Хлопці записали вже багато крутих хітів з різними відомими українськими виконавцями, а нещодавно ще й спробували сили у національному відборі на пісенний конкурс «Євробачення-2022». І хоч перемогу не здобули,  та стали беззаперечними фаворитами серед глядачів.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар