четвер, 21 січня 2021 р.

Крістіан Діор

Його не любила Коко Шанель, але обожнювали інші жінки. Він здійснив модний переворот у післявоєнній Європі та посів чільне місце в індустрії моди. 21 січня виповнюється 116 років від дня народження всесвітньовідомого модельєра Крістіана Діора. Мабуть, не знайдеться такої модниці, яка б не мріяла про хоча б дрібничку від Діор. Ми ж підготували вам декілька цікавих фактів про засновника відомого бренду, а також фотодобірку моделей одягу знаменитого кутюр'є.

Крістіан Діор був дуже забобонним. Він не починав жоден показ мод, не поспілкувавшись зі своєю трактувальницею карт таро.

Улюбленою квіткою Крістіана Діора був конвалія. Надалі вона стала символом знаменитого модного будинку.

Модельєр мав реальну залежність від їжі. Сьогодні ми називаємо це терміном "емоційне харчування".

Він був дуже скромною людиною, яка не любила публічних виступів. Глибоко-емоційний, вважав за краще триматися подалі від прожектора, навіть не з'являючись в кінці шоу.

За весь час існування помад Dior було розроблено понад 600 унікальних кольорів.

Квіти завжди були для Діора джерелом натхнення. "Крім жінок, квіти є найбільш божественними витворами", – заявив якось кутюр`є. Тож, невипадково відомий силует суконь його найпершої колекції New Look має форму оберненого віночка квітки.

Сестра Діора, Катрін, яка народилася в 1917 році, і була наймолодшою в сім`ї Діор, у роки Другої світової війни була активною учасницею французького Опору. У липні 1944 року її заарештували гестапівці, піддали тортурам і відправили до жіночого концтабору Равенсбрюк у східній Німеччині. Катрін звільнили разом з іншими в’язнями у 1945 році, а пізніше за воєнні заслуги нагородили французьким Військовим хрестом і британською королівською медаллю "За відвагу в боротьбі за звільнення". Після смерті Крістіана Катрін дбайливо зберігала його спадок і відкрила у рідному Гранвілі музей Діора.

Конструкції суконь Діора були оскаржені феміністками на чолі з Коко Шанель. Вона називала колекцію з корсетами Діора "жахом, який катує жіночі тіла".

У 1942 році Діор створив парфумерну лабораторію. Він вважав парфуми завершальним акордом сукні й необхідним доповненням особистості жінки. Продукція Dior і сьогодні має шалену популярність.

Власний будинок мод Крістіан Діор відкрив по закінченню війни – у 1946 році.

Першим робити покази мод почав саме Крістіан Діор.



Немає коментарів:

Дописати коментар