середу, 20 січня 2021 р.

Сторінками періодичних видань


Журнали і газети, які ви можете переглянути у відділі культури та мистецтв

 


«Культура і життя» Загальнодержавна українська щотижнева газета. Засновники видання – Міністерство культури України, Центральний комітет профспілки працівників культури України, трудовий колектив редакції. Видавець – ДП «Національне газетно-журнальне видавництво».




«Українська Музична Газета» Висвітлює найважливiшi подiї музичного життя України. Iнформує про дiяльнiсть музичних шкiл, середнiх і вищих музичних навчальних закладiв України.


«Антиквар» став першим в Україні журналом про антикваріат та колекціонування, який висвітлював широке коло тем від живопису, іконопису та скульптури до нумізматики та боністики...



«Кіно-Театр» Ілюстроване видання, аналітичний і водночас популярний мистецький журнал - посередник між українським глядачем та подіями сучасного світового театрального  кінопроцесу.


 «Мистецтво та освіта» Всеукраїнський науково-методичний журнал. Засновники: Міністерство освіти і науки України. Знайомить із новими досягненнями в царині культури, мистецтва і мистецької педагогіки; друкує нові навчальні програми, інформаційні матеріали, методичні рекомендації та розробки, а також нотні додатки.


«Народна творчість та етнологія» Науковий журнал. Засновники: Національна академія наук України та Інститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М.Т.Рильського НАН України. В журналі висвітлено: історію та теорію українського фольклору, етнологію та народне мистецтво.


«Образотворче мистецтво» Мистецький журнал. Висвітлює український стан образотворчості, практика сучасних мистців та виставки, українське мистецтво у світі, українське традиційне мистецтво, мистецькі школи та традиції, глибинні джерела творчості, портрети художників минулого і сучасності.

«Пам'ятки України: історія та культура» Науково-популярний ілюстрований журнал. Основні теми – національна культура, вітчизняна історія, краєзнавство, пам'яткознавство, українознавство, музеєзнавство, археологія, архітектура, фольклор, етнографія.

«Українська культура» Один із найстаріших культурологічних журналів в Україні. Основні теми – музика, кіно, література, образотворче мистецтво, архітектура, нові медіа, дизайн, фотографія.


Навчально-методичне видання «Музична школа» орієнтоване на учнів, викладачів і директорів музичних шкіл та спеціалізованих музичних навчальних закладів. Виходить окремими випусками для різних інструментів і для різних класів. Містить ноти кращих класичних та сучасних українських і зарубіжних композиторів. Окремі випуски містять безкоштовний додаток-диск із професійним записом всіх творів, вміщених у випуску.

Фаховий журнал для музичного керівника дошкільного навчального закладу. Бракує часу на пошук ідей для музичних занять у дитячому садку? «Музичний керівник» допоможе швидко та цікаво організувати роботу з вихованцями! Ви проведете цікаві музичні заняття, скориставшись готовими конспектами та методичними рекомендаціями до них , організуєте творчі заходи, використовуючи сценарії свят, розваг, ігор, вистав, музичних казок, ознайомите вихованців з рекомендованими музичними творами та піснями сучасних композиторів завдяки нотам і текстам у зручному форматі, впровадите нові, суголосні сучасним життєвим ритмам і дитячим інтересам підходи до музичного виховання.



Практичний журнал для вчителя музичного мистецтва, образотворчого мистецтва, художньої культури:

·                     Рекомендації науковців

·                     Поради психологів

·                     Розробки уроків

·                     Статті з досвіду роботи

·                     Сценарії творчих заходів

·                     Оглядові статті про всі види й жанри мистецтва

·                     Картинна галерея

·                     Нотний матеріал для виконання

·                     І багато цікавої та корисної інформації

Немає коментарів:

Дописати коментар