середу, 3 липня 2019 р.




Третьякова М. В.
Ганутель : квіти з ниток і дроту / М. В. Третьякова. - Донецьк : СКІФ, 2013. - 64 с. : іл.
Про існування унікальної техніки виконання квітів, вигаданої мальтійськими черницями, знають не всі. Для більшості слово «ганутель» не означає нічого, хоча даний вид рукоділля має багатовікову історію. Але якщо раніше квіти, виготовлені в цій техніці, підносили як подарунки високопоставленим особам і використовували для прикрашання церковного вівтаря в резиденції Папи Римського, то наразі мистецтво створення таких квітів доступно всім бажаючим. Усе, що вам треба для його освоєння, – це точно дотримуватися порад автора книги «Ганутель. Квіти з ниток і дроту».
У даному виданні розповідається про те, як можна самостійно зробити витончені й ефектні квіти, які будуть дуже довго тішити вас своєю красою. Для роботи вам знадобляться нитки і дріт, які ви швидко та без проблем перетворите на розкішні букети завдяки поетапним інструкціям, а також схемам і кольоровим фотографіям процесу виконання кожної квітки. Але спочатку ознайомтеся з викладеними у цій книзі основами техніки «ганутель» – виготовленням пружинок із дроту та видами намотувань на них ниток.
Жукова І. В.
Декорування предметів інтер’єру. Ручна робота / І. В. Жукова. - Донецьк : СКІФ, 2013. - 64 с. : іл.
Ви знаєте, як перетворити звичайні предмети інтер’єру на справжні твори мистецтва, використовуючи доступні всім матеріали: бісер, бусини, полімерну глину, фарби, тканини, скотч, клей тощо? Усе, що потрібно для цього, – придбати основи майбутніх виробів і прикрасити їх, керуючись порадами автора книги «Декорування предметів інтер’єру. Ручна робота».
У даному виданні за допомогою поетапних інструкцій і кольорових фотографій розповідається, як самостійно прикрасити рамку для фотографії, настільне дзеркало, графин, свічник, вазу тощо. Можна точно дотримуватися детальних описів – і одержати вироби, які зображені на головних фотографіях, а можна експериментувати з кольоровою гамою елементів декору, що зробить речі особистими, лише вашими.
«Декорування предметів інтер’єру. Ручна робота» – можливість зробити свій будинок ще затишнішим!
Цибань І.
Фелтінг : усі прийоми сухого валяння / І. Цибань. - Харків : Віват, 2014. - 64 с. : іл. - (Майстер-клас)
Сухе валяння - це модна техніка рукоділля, ущільнення грудочок шерсті за допомогою спеціальних голок. Валяння нагадує ліплення - з його допомогою можна втілити будь-які творчі ідеї. Опановуйте техніку валяння і отримуйте радість від творчості!
Владимирська Г.
Мистецтво розуміти мистецтво : артмісія: від імпресіонізму до абстракції / Г. Владимирська. - Київ ; Ірпінь : Перун, 2017. - 404 с.
Книга «Мистецтво розуміти мистецтво» - це книга-подорож світом сучасного мистецтва. Вона охоплює період від останньої третини ХІХ століття, до початку ХХІ століття. По суті дана книга є арт-гідом кращими музеями та галереями світу, де представлено сучасне мистецтво. Читач зможе зазирнути в таємні історії геніальних художників та їх муз. Арт-гід розповість, як створювалися видатні полотна. Ця книга дасть не тільки уявлення про могутню енергетику сучасного мистецтва, а й пояснить, чому більшість картин сучасних художників коштують надзвичайних грошей. Також, у книзі розповідається не тільки про те, що представлено в постійних експозиціях, але й про шедеври, що зберігаються в запасних фондах і доступні тільки спеціалістам. Книга написана у формі доброзичливої бесіди з читачем. Ганна Владимирська - педогог, журналіст, письменниця. З під її пера вийшло понад 50 книг, у тому числі художня література для дорослих та дітей, книги з мистецтва, педагогиці, психології.
Симоненко В.
Українська енциклопедія джазу / В. Симоненко. - Київ : Центрмузінформ, 2004. - 232 с. : іл.
«Українська енциклопедія джазу» – перше довідкове видання, у якому робиться спроба дати цілісну картину історії джазу в нашій країні.
Книга містить понад 550 статей, з яких читач довідається про виконавців, керівників оркестрів і ансамблів, композиторів, музикознавців та аранжувальників. Поряд з цим в енциклопедії подано інформацію про фестивалі, теле- і радіопередачі, джаз-клуби та інші об’єднання й організації.
Видання ілюстроване. Адресується музикантам-професіоналам, музикознавцям, викладачам, студентам музичних учбових закладів і широким колам меломанів, які цікавляться джазом.

Немає коментарів:

Дописати коментар