середу, 11 вересня 2019 р.


Україна - сузір’я культур : збірник. - Київ : Новий друк, 2018. - 235 с
Цей збірник має виключно інформаційний характер, розміщені матеріали ставлять перед собою ознайомче завдання. Видання містить відомості щодо стану забезпечення прав представників національних меншин на культурну , мовну, релігійну самобутність, ефективну участь у державних справах представників етнонаціональних спільнот не тільки на державному , але й на регіональному рівнях.

Брюховецька Л.
Українська анімація : [зб. ст.] / Л. Брюховецька, А. Канівець. - Київ : Фенікс, 2018. - 264 с. : іл
Книга була задумана й підготовлена з нагоди 90-річчя анімації в Україні, але завершити проект вдалося тільки на межі 2018 і 2019 років.
Поштовхом до її написання стали анімаційні дослідження редакції журналу «Кіно-Театр», яка вже багато років регулярно презентує читачам матеріали про історію та сучасність вітчизняної анімації.
Усе це автори зібрали, опрацювали, доповнили і з’єднали у формі нарисів про творчість, а також додали ілюстрації.

Шевцова Г.
Історія японської архітектури і мистецтва : навч. посіб. для студентів вищих навч. закл. / Г. Шевцова ; М-во освіти і науки України, молоді та спорту, Київ. націон. ун-т буд-ва і архітектури. - Київ : Грані-Т, 2011. - 232 с. : іл.
Навчальний посібник «Історія японської архітектури» призначений для студентів архітектурних вищих навчальних закладів, студентів мистецьких спеціальностей, а також усіх, хто цікавиться культурою Японії. Книга ознайомлює читача з історією та теорією розвитку архітектури і певних, тісно пов’язаних , галузей монументального мистецтва Японії від доби неоліту до початку XX ст.
Це унікальне видання, яке не має аналогів на книжковому ринку не лише України, а й країн СНД. Основою для створення книги став особистий досвід автора - Галини Шевцової,яка багато років стажувалася і працювала в Японії, де займалася вивченням та реставрацією пам’яток архітектури.

Берегова О. М.
Інтегративні процеси в музичній культурі України ХХ - ХХІ століть : монографія / О. М. Берегова. - Київ : Ін-т культурології НАМ України, 2013. - 232 с.
У контексті наукового осмислення інтегративних процесів у новітній музичній культурі України розглянуто декілька визначальних проблемних ракурсів обраної теми, як-от: проблеми творчої особистості й музичної комунікації, європейської інтеграції України та впливу глобалізації на сферу культури і мистецтва. Аналітичним матеріалом монографії є найновіша українська композиторська творчість, панорамно представлена за основними музичними жанрами.
Видання буде корисним культурологам, музикознавцям, викладачам, студентам і аспірантам навчальних закладів культури і мистецтва, науковцям гуманітарного профілю.

Історія моди : ілюстрована енциклопедія з давнини до сьогодення / текст Б. Кокс, Керолін Селлі Джонс, Девіда та Керолайн Стаффорд; Ідея А. Клепак. - Харків : Фактор, 2014. - 256 с.
Від безглуздо високих перук, які були модними в аристократів XVIII століття, до блискучих черевиків на платформі, фетишу 1970-х... Історія моди рясніє дивними й дивовижними стилями і фасонами, одні з яких проіснували зовсім недовго, а інші розвивалися й змінювались протягом століть. У свій час ці модні тенденції вважалися чудовими новаціями, однак зараз багато з цих «пошестей» виглядають безглуздими, незручними, а іноді й відверто небезпечними. «Історія моди» оспівує все, що було напрочуд химерним і екстравагантним в нашому «кравецькому» минулому.

Немає коментарів:

Дописати коментар