середу, 16 січня 2019 р.




Наконечний В.
Малярство : альбом / В. Наконечний ; [авт.-упоряд. Є. Шевченко]. - Київ : Нар. джерела, 2007. - 112 с. : іл.

Віктор Наконечний належить до когорти знаних майстрів українського народного малярства. Його творчий шлях посідає найкраще місце у золотій скарбниці національної культури. У книзі подана коротка біографія, творчий шлях та репродукції творів майстра.



Морозова І. А.
Фігурки із фольги / І. А. Морозова. - Харків : Ранок, 2014. - 64 с. : іл. - (Серія "Творча майстерня").

Книга допоможе освоїти незвичайну, але дуже просту техніку ліплення з фольги. Цей недорогий і пластичний матеріал напевно знайдеться в кожному будинку. Разом з дитиною ви зможете виліпити з нього жуків, рептилій, морських мешканців і все, що підкаже вам фантазія. Завдяки своїй міцності, стійкості до змін температур і вологи ці красиві блискучі фігурки будуть радувати вас дуже довго.


Пустиннікова І. С.
Україна. 101 величний храм : ілюстрована енциклопедія / І. С. Пустиннікова, С. О. Криниця ; [ І. С. Пустиннікова, С. О. Криниця]. - Харків : Веста, 2009. - 64 с

Україна — край, де пам'яток стільки, що вистачить не на один рік мандрівок. Кожна доба її багатої історії лишила нам у спадок храми — споруди, де спиняється час і тлінна людина зустрічається з вічним Богом. Протягом століть ці маленькі, з товстелезними стінами шкаралупки, захищали не лише віру, а й життя мешканців краю. Нині від них лишилася сама дещиця, але яка дещиця! Язичницькі капища, козацькі церкви, давні синагоги... Усі вони відбивають не лише нашарування культур, а й застигле в часі обличчя нашого народу, з його неординарністю й вишуканою простотою. Ця книга відкриває завісу історії найвеличніших храмів України, пропонує вам поблукати старими кварталами народної пам'яті в пошуках неймовірних легенд та, озброївшись зібраними тут матеріалами, вирушити у власну подорож.



Пустиннікова І. С.
Україна. 101 старовинний замок : ілюстрована енциклопедія / І. С. Пустиннікова. - Харків : Веста, 2009. - 64 с. : іл.

Здавна на теренах України мешкали народи, які лишили по собі дивовижні пам'ятки архітектури  замки, палаци, оборонні споруди. Про деякі з них — їхню історію, власників, легенди й сучасне життя — розкаже ця унікальна книга. На жаль, від багатьох пам'яток збереглися лише руїни, і тільки уява затятого мандрівника-романтика, закоханого в історію України, зможе розгледіти в них мальовничий пишний палац або могутню оборонну фортецю.


Жук І.
Львів Левинського: місто і будівничий : альбом / І. Жук. - Київ : Грані-Т, 2010. - 184 с.

Робітники називали його «Серденьком» (так він полюбляв звертатися до людей), а фахівці порівнювали з Карнеґі й Нобелем – за масштабами діяльності. Він залишив по собі десятки зручних, практичних і водночас мистецьки довершених будівель, які донині є окрасою Львова, в яких і тепер приємно жити, працювати, відвідувати їх.
Однак для більшості сучасників Іван Левинський, на жаль, залишається маловивченою зіркою на небосхилі української технічної й художньої культури. Виправити таку кричущу несправедливість покликаний цей альбом, у якому оповідається про славетного будівничого та його найкращі творіння.

Немає коментарів:

Дописати коментар