понеділок, 24 грудня 2018 р.



Декупаж : красивый декор своими руками. - Минск : Харвест, 2011. - 256 с. : ил. - (Карманная иллюстрированная библиотека)

Декупаж - захоплюючий і цілком доступний вид мистецтва, так як займатися ним можна, не маючи спеціальної художньої освіти та професійних навичок. До того ж цей вид творчості не вимагає великих витрат. Спробувавши себе в цій дивовижній техніці, ви побачите, як змінюються ваші речі, що стали вже давно звичними.
Прочитавши книгу, ви дізнаєтеся, які інструменти та матеріали необхідні для цього виду творчості, познайомитесь з особливостями роботи, виробами з різних матеріалів, а також зможете самостійно підготувати малюнок до декорування виробів.
Видання призначене для всіх, хто хоче відчути себе не просто художником, а творцем.


Прищенко С. В.
 Кольорознавство : навч. посіб. / С. В. Прищенко. - Київ : Альтерпрес, 2010. - 354 c.

Кольорознавство у мистецькій освіті - одна з основних фахових дисциплін. У навчальному посібнику подано закони колористики та принципи роботи з комп'ютерними колірними моделями на основі активного розвитку творчого асоціативного мислення. Розкрито комплексний метод формування колірного середовища з урахуванням його функціональних, соціально-культурних, емоційних Кольорознавство у мистецькій освіті - одна з основних фахових дисциплін. Узагальнено світовий науковий та емпіричний досвід вивчення кольору, висвітлено значення кольору в нашому житті та психофізіологічні аспекти його сприйняття, проаналізовано використання кольору в образотворчому, декоративно-прикладному мистецтві та дизайні. Вперше визначено принципи гармонізації кольорів засобами комп'ютерних технологій. Призначено для студентів, викладачів, художників, дизайнерів, архітекторів, культурологів і мистецтвознавців.



Чембержі М. І.
 Дива пухнастої зими : навч.-методич. посібник / М. І. Чембержі, О. І. Ваврик ; Академія мистецтв України, Київ. дит. Академія мистецтв. - Тернопіль : Навч. кн. - Богдан, 2009. - 88 с

У посібнику розповідається про різдвяно-новорічну обрядовість українців. Поміщено характерні зразки колядок і щедрівок (словесні тексти і нотний матеріал), сценарії вертепів. Для студентів і викладачів вищих навчальних закладів, учнів і вчителів середніх шкіл, всіх тих, хто цікавиться українською народною творчістю.


Від колискової - до лебединої [Ноти] : пісні Апостолівщини в записах бандуриста Віктора Кириленка / упоряд. М. Долгов. - Дніпропетровськ : Акцент ПП, 2014. - 312 с

Микола Олексійович - кандидат філологічних наук, кобзарознавець, збирач і поцінювач українських пісень – неоцінимого скарбу, який іде поруч з людиною впродовж всього життя. Ці пісні передаються із покоління в покоління, адже наш народ – гордий і мужній, завзятий і дотепний, веселий – вклав у свої пісні найкращі почуття, справжній характер України. Задля збереження для майбутніх поколінь української народної пісні і була створена збірка «Від колискової до лебединої».


Українська вишивка / керівник проекту В. Г. Вітос, В. І. Устянський. - Одеса : ТЕС, 2018. - 512 с. : іл. - На обкл.: Українська вишивка : Північно-Західне Причорномор’я.

Урочисто презентована книжка «Українська вишивка. Північно-Західне Причорномор’я» в Одеському Обласному Центрі Української Культури. Пролунали подяки працівникам музеїв, майстрам вишивки, колекціонерам, меценатам – людям чиїми зусиллями видана книжка . Автори проекту сподіваються, що книга буде цікава і тим хто з голкою в руках відроджує вишивку нашого краю і тим хто цікавиться історією та етнографією України, а також художникам, колекціонерам, студентам і багатьом іншим.


Немає коментарів:

Дописати коментар