середу, 21 листопада 2018 р.




Петренко Є.
Живопис і графіка : альбом / Є. Петренко. - Київ : Вища шк., 2012. - 160 с., репрод.

Альбом містить 160 робіт станкового живопису і графіки, в яких відомий талановитий художник відобразив свої життєві позиції і спостереження. В його картинах відбиваються твердість духу, переконання у своїй правоті, сила волі і віра в перемогу. М’яка, зворушлива кольорова картина дарує спокій і запрошує до роздумів.
Для тих, хто захоплюється сучасними стилями художньої майстерності.


Немира К.
Кожна дитина - художник : порадник з образотвор. мистецтва / К. Немира. - Львів : Піраміда, 2018. - 80 с.

Пропонований порадник містить основні засади, які дають можливість педагогові, зацікавити учнів малюванням, надати сміливості в творчому вираженні, закріпити оригінальність і специфіку мислення, притаманну юним художникам. Авторка застерігає викладачів та учнів від стереотипного мислення; знайомить із зразками народного та наївного мистецтва, а також з працями визначних українських художників різних часів.
Книга містить 22 лекцій – завдань, з розрахунку кількості навчальних годин в початкових класах школи.
Порадник знадобиться вчителям образотворчого мистецтва.


Таємниці монастирів = Тайны монастырей = Secrets of monasteries / [пер. англ. Т. Варенко]. - Харків : Кн. клуб "Клуб сімейн. дозвілля", 2016. - 495 с. : іл.
Цю книжку створювали кілька років, вона є результатом подорожі духовними центрами православ’я – від найвеличніших храмів і старовинних монастирів до далеких скитів. Видання піднімає завісу таємниці відомих: Києво-Печерської та Почаївської лаври, Свято-Іллінського храму у Чорнобилі та далекий Валаамський монастир – понад 20 найславетніших обителів України, кожна з яких, немов жива душа, не схожа одна на одну. Ви дізнаєтеся, що приводить людей до монастиря, які вражаючі історії про шлях до віри зберігають стіни святинь, про велике служіння й побут монахів, дива чудотворних ікон, стародавні легенди та сторінки історії, прожиті храмами разом з країною.


Дерлеменко Є. А.
Парки України : фотоальбом / Є. А. Дерлеменко. - Київ : Балтія-Друк, 2008. - 272 с. : іл.
У цьому фотоальбомі ляссе ви побачите та ознайомитесь: громадські парки у житті міста, парки епохи Ренесансу та бароко,чарівні парки епохи романтизму,архітектурно-паркові ансамблі, південного берега Криму, парки українських маєтків минулих століть, вишуканість і краса натуральних садів.

Немає коментарів:

Дописати коментар