вівторок, 22 травня 2018 р.




Відділу культури і мистецтв


Терен Т.
Прості речі.Вісім розмов з Адою Роговцею / Т. Терен, А. Липківська. - Київ : Пабулум, 2018. - 264 с

«Прості речі» це відверті діалоги великої акторки про її життя, родину, близьких людей, покликання, професію і країну з журналісткою Тетяною Терен і театральним критиком Анною Липківською.
У цих текстах перед нами постає не лише жива легенда українського театру та кіно, а й гранично щира жінка, якій випав непересічний життєвий шлях. У розмовах згадуються знакові події та відомі особистості нашої культури, які для Ади Роговцевої були і залишаються друзями чи колегами.
До видання увійшли архівні та сучасні фотографії, багато з яких публікуються вперше.
Книга-інтерв’ю буде цікава всім, хто захоплюється творчістю Ади Роговцевої та стежить за світом театру й кіно.

Ада Роговцева – акторка театру і кіно. Понад 35 років працювала в Київському національному академічному театрі ім. Лесі Українки. Найвідоміша роль — Гелени Модлевської у виставі «Варшавська мелодія», яку акторка зіграла майже 700 разів. По тому грала у Київському академічному театрі драми і комедії на Лівому березі. Зіграла у кількох десятках кінофільмів, серед яких «Коли співають солов’ї», «Вічний поклик», «Салют, Маріє!», «Камінний господар», «Овід», «Тарас Бульба» та ін. Лауреатка багатьох престижних премій. Герой України.



Эдгар Дега / сост. В. Б. Тетевин. - Москва : РИПОЛ классик, 2014. - 40 с. : ил. - (Великие художники мира)

Едгар Дега - знаменитий французький живописець, графік і скульптор, видатний представник імпресіонізму, який володів феноменальною зоровою пам'яттю і дивовижною спостережливістю. Чудові картини, малюнки, висока майстерність художника досягнута ним в передачі руху - все це забезпечує його приналежність до плеяди великих художників, які найбільше вплинули на подальший розвиток живопису.



Орлова Е.
Илья Ефимович Репин / Е. Орлова. - Москва : РИПОЛ классик, 2014. - 40 с. : ил. - (Великие художники России).
Ім'я Іллі Юхимовича Рєпіна - одне з найбільших серед імен російських художників. Йому належить заслуга розкриття в художніх образах сучасної йому Росії настільки повно і глибоко, що з ним важко зрівнятися комусь ще. При цьому мало хто з художників зрівняється з Рєпіним по досконалості своєї живописної техніки, майстерності художника і колориста. Спадщина Рєпіна налічує десятки і сотні живописних полотен, сотні і тисячі етюдів, ескізів, малюнків, чудово написану книгу спогадів «Далеке близьке». Художник-живописець, майстер портрета, побутових та історичних сцен, академік, викладач, професор і ректор Імператорської Академії мистецтв. Рєпін, як ніхто інший, привертає увагу дослідників минулого і сучасності.



Орлова Е.
Казимир Северинович Малевич / Е. Орлова. - Москва : РИПОЛ классик, 2014. - 40 с. : ил
Казимир Малевич - новатор і основоположник одного з видів абстрактного мистецтва - супрематизму, мистецтва геометричній абстракції. А ще живописець, графік, педагог, теоретик мистецтва і філософ. Напевно, не знайдеться жодної людини, яка б не знала одну з найзагадковіших картин Малевича – «Чорний квадрат». Ця книга допоможе вам глибше познайомитися з творчістю художника і зрозуміти сенс його полотен, розповість те, що хотів сказати автор, наприклад, передаючи глядачеві динамічні колірні відчуття через різнокольорові прямокутники.



Эль Греко / сост. В. А. Совинин. - Москва : РИПОЛ классик, 2014. - 40 с. : ил.

Ель Греко займає почесне місце в ряду найцікавіших представників європейського образотворчого мистецтва. Без сумніву, цей великий живописець - один з найбільш таємничих творців епохи Відродження, який не має послідовників-сучасників. Його картини відрізняються експресивністю і небувалою іронією, завдяки чому наближаються до робіт нинішніх живописців. Сучасники не розуміли його творчості, але в даний час стиль Ель Греко названий самобутнім, унікальним, а тому не належить ні до однієї з відомих шкіл живопису.

Немає коментарів:

Дописати коментар