понеділок, 12 березня 2018 р.





Топська Н.
Батько українського театру : [про М. Л. Кропивницького] / Н. Топська. - Київ : Кн. база «Альфа», 2017. - 64 с. : фот
Книга розповідає про життя Марка Кропивницького – видатного драматурга і режисера, керівника й організатора театральних труп, композитора, музиканта, поета, актора. Його називають батьком українського театру, і це визначення у повній мірі віддзеркалює багатогранну натуру творця і людини. Мистецький шлях Кропивницького є прикладом високого професіоналізму, громадянського подвигу і самовідданого служіння національному культурному відродженню.
Видання адресоване дітям середнього та старшого шкільного віку, а також усім, хто кохається в українському мистецтві.


Тетяна Яблонська. Іван Драч : [альбом] / [вступ. ст. та вірші І. Драча]. - Київ : Мистецтво, 2017. - 56 с. : іл.

Про презентацію «Книги, яку знищили» в ефірі Українського радіо в програмі «Сьогодні. Вдень» головний редактор видавництва «Мистецтво» Ніна Прибега:

«Книжку було підписано до друку в 1969 році. У зв'язку з тим, що заборонив ЛІТ випускати її з ідеологічних міркувань, її порізали. Залишалося буквально декілька примірників. В книзі філософські роздуми на полотні, які Тетяна Яблонська втілила, орієнтуючись на народне українське мистецтво , вірші Івана Драча, такі невеличкі балади з національним українським підтекстом, які доповнюють один одного».


Томашевська В. І.
Мистецтво кераміки : кн.-альбом / В. І. Томашевська. - Київ : ІРІДІУМ, 2015. - 156 с. : іл. - Програма «Українська книга», 2015 р

В альбомі представлено значну частину творчого доробку майстрині. Видання розраховане на широке коло читачів, шанувальників декоративного мистецтва, викладачів та студентів художніх вузів.



Свйонтек І.
Гуцульські вишивки Карпат. Мистецтво геометричного орнаменту і колориту : навч. посіб. Альбом 4 : Астральний (зоряний) орнамент / І. Свйонтек. - Львів : Апріорі, 2015. - 264 с. : іл., фот. - (Серія «Вишивки Карпат»)

«Гуцульські вишивки Карпат. Мистецтво геометричного орнаменту і колориту» є п'ятим альбомом із серії «Вишивки галицьких Карпат», який присвячений вишивці сорочок с. Космач Косівського району Івано-Франківської області кінця ХІХ – початку ХХІ ст. У 2-й книзі продовжується розгляд вишивок жіночих і чоловічих сорочок села Космач у техніці хрестика, інші типові узори (орнаментальні мотиви й композиції) та їх місцеві назви. Книга 2 альбому складається також з трьох частин – загальної, спеціальної та додатків.



Писанки Ірини Вах / [ред. В. Манько ]. - 2-ге вид. - Львів : Свічадо, 2017. - 112 с. : іл.

Це подарункове видання — імпровізоване поєднанням вишуканого писанкового розпису художниці Ірини Вах і високої поезії. Книга якнайкраще представляє українську культуру в струмені народної творчості, з якої органічно зростає авторське мистецтво.


Їжачок-хитрячок про чарівний гачок. Іграшки : [для мол. шк. віку] / О. Вірченко. - Київ : Кн. база «Альфа», 2017. - 64 с. : іл.

Завдяки цій книзі звичайнісінький гачок у руках юних рукодільниць легко перетвориться на чарівний, здатний творити справжні дива. Докладні пояснення та яскраві фотографії допоможуть зробити перші кроки у плетінні й виготовити кумедні іграшки. А Їжачок-хитрячок допоможе і зробить навчання захоплюючим та веселим.

Немає коментарів:

Дописати коментар