вівторок, 20 лютого 2018 р.

Новинки



Федишин О.
 У світі вишивки та бісероплетіння / О. Федишин ; [ред. І. Лемко]. - Львів : Апріорі, 2013. - 104 с.

Вишивка - це душа українського народу. Перед вами - один зі спалахів цієї душі. В книзі представлені зразки вишивок та герданів знаної майстрині декоративно-прикладного мистецтва та народного майстра України - Олександри Федишин.



Топська Н.
Зачарована квітами : [про Катерину Білокур] / Н. Топська. - Київ : Кн. база «Альфа», 2017. - 64 с. : іл.

Життя видатної художниці Катерини Білокур на сторінках нового видання «Зачарована квітами».
Вона й дійсно була зачарована ними і всю ту любов вкладала у кожне своє полотно та залишила нащадкам. 
Все життя Катерина змушена була відстоювати своє право малювати, долати непрості обставини, тяжкий побут, терпіти людський осуд й переживати неприйняття рідних. Але, від покликання вона не відмовилася, талановито та яскраво, осягаючи навколишній світ. 
«На довгу згадку ці квіти посилаю тому, кого не бачила, тому, кого, не знаю. Важко мені буде лежати в землі, якщо хтось, хто буде жити після мене, не згадає мою добру роботу добрим словом», - писала Катерина Василівна.
Видання адресоване дітям середнього та старшого шкільного віку, а також усім хто цікавиться українським мистецтвом. 



Зубатов С. Л.
Методика викладання українського народного танцю : підручник / С. Л. Зубатов ; М-во освіти і науки України, М-во культури України, Київ. нац. ун-т культури і мистецтв. - Київ : Ліра-К, 2017. - 376 с. : іл.

Пропонований підручник охоплює матеріал першого року навчання з українського народного танцю.
Містить у собі методику викладання українського народного  танцю Наддніпрянщини, а також досвід та сучасний погляд на розвиток хореографічного танцювального мистецтва. Він допоможе викладачеві дотримуватися чіткої системи подання матеріалу.
Підручник складається з чотирьох розділів. У першому розділі матеріал побудований на основних існуючих положеннях, елементах та рухах танців Наддніпрянщини, що надає змогу хореографу вміло використовувати «азбуку» українського танцю, на основі якої можна створювати власні варіанти. У другому розділі автор пропонує свій варіант побудови занять біля станка, також пропонує одинадцять вправ, різних за характером виконання, розроблених на основі специфічних рис різних регіонів України. У третьому розділі подано цільні танцювальні композиції та опис танців, характерних для Наддніпрянщини. Четвертин розділ матеріал про народний одяг цього регіону.
Підручник розрахований на студентів вищих і середніх спеціальних навчальних закладів. Його можуть використати керівники та учасники аматорських ансамблів танцю, а також усі, хто хоче поглибити свої знання з українського танцю.


Балух В. О.
Культура ранньомодерної Європи : підруч. для студ. вищ. навч. закл. / В. О. Балух, В. П. Коцур. - Харків : Фоліо, 2017. - 495 с. : іл.

У підручнику систематично викладено культурний поступ європейських країн у XVI - першій половині XVII ст. У полі зору авторів - особливості формування соціокультурного середовища ранньомодерної епохи, специфіка культурного розвитку Європи доби раннього Нового часу. У додатках уміщено термінологічний словник, перелік географічних назв і видатних постатей європейської культури ранньомодерного періоду, предметний, географічний та іменний покажчики, бібліографію.
Підручник ілюстровано картами, схемами, портретами, репродукціями картин, скульптурних і архітектурних зображень тощо.
Для студентів вищих навчальних закладів, викладачів шкіл, гімназій, коледжів, ліцеїв, культурно-освітніх установ і всіх, хто цікавиться надбанням світової культурної спадщини.

Наниашвили И. Н.
Картины-триптихи / И. Н. Наниашвили. - Харьков ; Белгород : Кн. Клуб «Клуб Семейного Досуга», 2017. - 96 с. : ил. - (Вышиваем крестом, гладью, бисером). - Авт. обозн. на обороте тит. л.

Рання осінь в Парижі, знаменитий Тауерський міст - одна з візитних карток Лондона, красуня Нефертіті і фараони Єгипту, слони в африканській савані, сім'я плямистих леопардів в тіні дерев, натюрморт з яблуками ...
Картини-триптихи на найрізноманітніші сюжети дозволять сучасно і стильно оформити інтер'єр вашого будинку або стануть розкішним подарунком.

Немає коментарів:

Дописати коментар