понеділок, 27 листопада 2017 р.



 
Сокальська вишивка : із фондів Музею нар. архітектури та побуту у Львові : [альбом]. - Львів : АПРІОРІ, 2015. - 28 с. : іл.

В альбомі представлені фотографії, схеми орнаментів і героїв древніх сокальських сорочок з фондового зібрання Музею народної архітектури та побуту у Львові. Видання розраховане на викладачів і студентів мистецьких навчальних закладів, дослідників української вишивки, майстрів та широкого кола шанувальників народного мистецтва.

 

Станкович Є.
Камерно-інструментальні твори [Ноти] / Є. Станкович. - Київ : Муз. Україна, 2013. - 304 с., 2 партит.

Ця збірка презентує камерні твори видатного українського композитора сучасності Євгена Станковича для скрипки, віолончелі та фортепіано у різних поєднаннях. . Унікальність цієї збірки полягає ще й у тому, що в ній представлена «мозаїка» різних за жанром і стилем зразків творчості митця різних часових періодів надає можливість простежити еволюцію його художнього мислення практично від джерел – перших авторських проб пера кінця 1960-х – початку 1970-х років до висококласних сучасних творів, датованих 2000-ми роками.

 
Карабиць І. Ф.
Три концерти для оркестру [Ноти] / І. Ф. Карабиць. - Київ : Муз. Україна, 2013. - 208 с.

Концерти для оркестру посідають особливе місце у творчості Івана Карабиця. Їм властива оригінальність трактування канонічних жанрових ознак.Віртуозність , притаманна всім без винятку концертам , є природною рисою творчого обдаровання композитора. Також він часто звертається до імпровізаційності , що простежується не тільки на тематичному рівні ,а й на жанрово – формотворчому , стильовому й драматургічному щаблях. Утім , незважаючи на єдність стилю , кожен концерт для оркестру Івана Карабиця має свою неповторну  глибину , де реалізовані найважливіші тенденції у розвитку жанру в музиці другої половини ХХ століття.

 
Національній музичній академії України імені П. І. Чайковського 100 років. - Київ : Муз. Україна, 2013. - 512 с. : іл.

Видання присвячено сторічному ювілею славетного вищого навчального закладу – Київської консерваторії, нині Національної музичної академії України імені П.І.Чайковського. Уперше узагальнено феномен складного творчого поступу провідної музичної інституції держави, відтворено правдиву картину її історичного розвитку – від заснування, становлення до визначних звершень останніх десятиліть. Сторічний період розвитку музичного закладу актуалізує унікальний досвід формування вітчизняної мистецької освіти, етапи його періодизації. Уперше знайдено й досліджено значний обсяг джерельного матеріалу, що уможливило репрезентацію безперервного історичного творчого шляху багатьох поколінь непересічних музикантів-виконавців, педагогів, композиторські та наукові школи високого художньо-професійного рівня.

 
Івасюк В. М.
Інструментальні твори [Ноти] / В. М. Івасюк ; [упоряд. О. М. Івасюк ; вступ. слово В. А. Ющенка ; передм. Г. М. Івасюк-Криси]. - Чернівці : Букрек, 2015. - 160 с. : іл.
Пропоноване видання містить вокальні фортепіанні та інструментальні твори видатного композитора і поета, лауреата Державної премії імені Т.Г.Шевченка, Героя України  Володимира Івасюка. Ця книга веде поціновувачів композитора у новий світ музичного мистецтва, відкриє нову грань спадщини Володимира Івасюка. 

Немає коментарів:

Дописати коментар