четвер, 26 жовтня 2017 р.




Пигулевский В.
    Дизайн и культура / В. Пигулевский. - Харьков : Гуманитар. Центр, 2014. - 316 с. : ил
У книзі розглядається сутність проектування і механізм функціонування дизайну в культурі. Дизайн в трьох вимірах - промисловий, комунікативний і дизайн костюма або мода.  Дизайн є проектуванням матеріальної і візуальної культури, рухомим потребами в гармонізації світу.  Процеси проектування обумовлені культурними детермінантами дизайну. Культурний контекст і ринковий механізм роблять дизайн тотальним явищем.
Книга буде корисна дизайнерам, філософам, культурологам, студентам творчих спеціальностей і всім, хто цікавиться проблемами сучасної культури.

Пузиренко Я.
    Декоративна флористика : навч. посіб. / Я. Пузиренко ; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - Київ : Кондор, 2013. - 232 с

      У посібнику подається теоретичний матеріал, який охоплює основні відомості з декоративної флористики та практичні поради щодо створення об’ємних і площинних флористичних композицій. Посібник призначено для студентів навчальних закладів, які вивчають дисципліну «Декоративна флористика», а також для широкого кола читачів, які люблять природу та мистецтво.


Захарчук-Чугай Р. В.
    Українське народне декоративне мистецтво : навч. посіб. / Р. В. Захарчук-Чугай, Є. А. Антонович. - Київ : Знання, 2012. - 342 с. –


В цій книзі подано відомості про народне мистецтво українців . Окремий розділ присвячено народному декоративному мистецтву Українського Полісся – одного з найунікальніших регіонів слов’янського світу. Проаналізовано основні вироби народного декоративного мистецтва (художні тканини, килими, одяг, вишивку, в’язання) як невід’ємної складової національної духовно-мистецької культури українського народу.


Олійник О. П.
    Основи дизайну інтер’єру : навч. посіб. / О. П. Олійник, В. Г. Чернявський, Л. Р. Гнатюк ; М-во освіти і науки, молоді та спорту України, НАУ. - Київ : НАУ, 2011. - 228 с

У посібнику викладено основи розроблення дизайн-проектів інтер'єрів різних за складністю і призначенням. Розглянуто принципи та дизайнерські прийоми, способи перепланування квартири та офісного приміщення, методи ефективного використання житлової та робочої площі. Запропоновано варіанти вирішення різнопланових приміщень за функціональним призначенням.


Дизайн: история, современность, перспективы / под общ. ред. И. В. Голубятникова. - М. : [б. в.], 2011. - 224 с. : ил. –


У книзі викладено новий підхід до проблеми розвитку дизайну, що базується не тільки на художньому пошуку, але і на вдосконаленні матеріальної основи - обов'язковою складовою дизайну. Етапи розвитку дизайну ув'язані з історією використовуваних матеріалів. Наведено досягнення основних наукових і художньо технологічних шкіл  в сучасному дизайні. Намічено шляхи розвитку художнього та технічного дизайну.

Немає коментарів:

Дописати коментар