неділю, 10 вересня 2017 р.

Новинки літератури



Дерлеменко Є.
Парки Києва : фотоальбом / Є. Дерлеменко ; [відповід. ред. І. І. Оржехівська]. - Київ : Урожай, 2011. - 256 с. : іл. - Текст: укр., англ. 
Подарунковий альбом відомого київського фотохудожника Євгена Дерлеменка запрошує читача на прогулянку по старовинних парках Києва

Белічко Ю.
Палітра століть : вибрані твори живопису з музеїв України : [альбом] / Ю. Белочко, А. Ізотов. - Одеса : Маяк, 2010. - 200 с. : іл. 
До книги увійшли репродукції творів українського станкового живопису, починаючи від ХІІ століття і закінчуючи початком ХХ століття. Вісім століть – і кожне з них має неповторне обличчя, бо мистецтву притаманні свої стильові ознаки, свої передумови виникнення та свої майстри.
В основу альбому покладено концепцію живопису, який є одним із найпривабливіших видів творчості, в якому фабула і колір утворюють дивовижне творіння. Адже справжній твір мистецтва завжди є неочікуваним відкриттям, неповторним за своїми тематично-сюжетними якостями. У живописних полотнах втілюється одна з головних рис людської натури – радісне відчуття себе невід`ємною частиною великого і прекрасного світу природи.
Шанувальники мистецтва знайдуть у виданні різноманітні стародавні ікони, портрети, жанрові картини, які знаходяться у колекціях багатьох музеїв України.

Пустиннікова І. С.
Середньовічні замки Європи / І. С. Пустиннікова, Н. Ю. Безпалова. - Харків : Мікко-Сервіс, 2010. - 160 с. – «Ілюстрована енциклопедія».
Візитівка міста, головна туристична принада - нині так називають ошатні замки-музеї. Однак у давнину твердині справді були мурованим серцем міста. Його руйнування означало загибель для всього поселення. Не дивно, що на розбудову кам'яних оборонців віддавали все: кошти вельмож, хист архітекторів, сили робітників. Здається, що вся історія фортець - низка протиріч. Задля миру винаходили зброю, споруджували башти, плели інтриги... Зі сторінок книги постає неприхована історія цих імпозантних споруд, що, без сумніву, не залишить байдужим жодного читача:

Бойко В.
Замки Тернопілля = Castles of Ternopil land / В. Бойко, О. Гаврилюк. - Тернопіль : Новий колір, 2009. - 80 с. : іл.
Тернопільщина - древній край, овіяний легендами і славою. Його багатовікова історія відбилася в численних пам'ятках матеріальної та духовної культури.
На тереторії області, до якої належать історичні землі Південно-Західної Волині й Східної Галичини, було в різні періоди понад 170 середньовічних замків і фортець - третина фортифікаційних споруд України. Найбільшу кількість цих оборонних об'єктів зведено протягом XVI-XVII століть.
У виданні подано грунтовні описи твердинь, що збереглися до наших днів, й узяті на державний облік. Архівні матеріали ілюстровані численними світлинами, репродукціями картин і малюнків.
Книга буде корисною науковцям, викладачам вищих та середніх навчальних закладів, студентам, учням, туристам і тим, хто планує вкладати кошти у розвиток туристичного бізнесу в нашому краї.

Грані світу : Україна - Японія: дерев’яна архітектура. - Київ : Грані, 2006. - 152 с. : іл. - Текст: укр., англ., яп 
Цікавий та оригінальний підхід до дослідження культури двох абсолютно різних країн ставить за мету ознайомити українського читача з невичерпною скарбницею світової спадщини філософського, соціально-політичного та культурологічного напрямів життя. Автори – Галина Шевцова, кандидат архітектури, фотохудожник і Тошіо Сакураї, архітектор-реставратор, професор Університету Кінкі. Книга «Україна-Японія: дерев'яна архітектура» – проект, присвячений дерев'яній архітектурі Японії та України в контексті традиційної культури, міфології та релігії. У книгу вміщено значну кількість кольорових авторських фотографій українських та японських споруд «від витоків до ХІХ ст.» на тлі пейзажу.

Кучерявий В. П.
Озеленення населених місць : підручник / В. П. Кучерявий. - Львів : Світ, 2005. - 456 с.
У підручнику системно розкрито зміст навчальної дисципліни,зокрема,історії озеленення від давніх часів до сьогодення,висвітлені соціально – екологічна роль озеленення , ландшафтно-типологічні та архітектурно-художні основи садово-паркового мистецтва,технологія створення зелених насаджень. Особливу увагу приділено добору рослинного матеріалу та формуванню садово-паркових композицій.

Немає коментарів:

Дописати коментар