понеділок, 26 грудня 2016 р.





Ярмарок нових надходжень у відділі культури та мистецтв!


Бардецький В.
Ми, дороги і Кузьма / В. Бардецький. - Харків : Фоліо, 2016. - 191 с. : фот

Наприкінці 80-х завдяки збігу багатьох обставин у невеликому західноукраїнському містечку Новояворівську, розташованому на самому кордоні з Польщею, виникла справжня музична сцена. Місцеві підлітки зібрали десятки груп, грали зовсім нову музику: панк, метал, нью роментик, хіп-хоп… Згодом із усього того розмаїття з’явився «Скрябін», що врешті-решт став однією із найважливіших українських поп-груп.
Шлях групи до визнання був доволі тривалим і непростим. Минулого року несподівано і трагічно не стало Кузьми. Чому саме у Новояворівську? Якою була ціна успіху? Чому розпалась давня дружба? Друзі та близькі знайомі Андрія вирушають у спільну мандрівку, щоб пригадати, як усе було із самого початку...



Скрябін К.
Проза / К. Скрябін. - Харків : Фоліо, 2016. - 378 с. - Справжнє ім’я авт. Андрій Кузьменко

Кузьма Скрябін (справжнє ім’я Андрій Кузьменко) народився в місті Самбір Львівської області 17 серпня 1968 року. Закінчив музичну школу за класом фортепіано. 1989 року записав першу пісню у складі музичної групи «Скрябін». З того часу став відомим як співак, автор музики і текстів багатьох десятків пісень, а також ще і як талановитий письменник. У видавництві «Фоліо» вийшли друком його книжки «Я, “Побєда” і Берлін» (українською та російською), «Я, Паштєт і Армія», та «Я, Шонік і Шпіцберген». До цього видання включено усі прозові твори відомого музиканта, в яких найкраще розкрився його оригінальний, приправлений іскрометним гумором, письменницький талант.


Лернер Ж.
Акупунктура міста / Ж. Лернер ; пер. з португ. К. Скальська. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2016. - 160 с.

Книжка Жейме Лернера, бразильського архітектора українського походження, консультанта ООН із питань міського планування та політичного діяча про те, як перетворити місто на затишний і улюблений дім. Ставши мером занедбаного і похмурого мегаполіса, Лернер із однодумцями спромігся перетворити його на квітучий парк, переконавши городян, що й промислове місто здатне дарувати насолоду, комфорт і відпочинок.
Автор пояснює урбаністичну теорію «акупунктури міста» на прикладі багатьох країн; дотепно, зворушливо і поетично розповідає, як незначні заходи, що нагадують китайську медичну практику голковколювання, здатні призвести до величезних позитивних змін і зробити цей світ кращим.




Фольварочний В. І.
На висоті орлиного лету : (роман-хроніка) / В. І. Фольварочний. - Чернівці : Букрек, 2015. - 428 с., [8] арк. фот. : іл. - Програма «Українська книга».

У романі-хроніці «На висоті орлиного лету» відомого українського письменника Василя Фольварочного простежується формування в глибоко віруючій хліборобській сім’ї унікальної особистості, легендарного співака, Героя України, академіка, народного артиста України Дмитра Михайловича Гнатюка ,чий голос зачаровував слухачів усіх континентів світу.
У взаєминах з родиною, колегами, композиторами і письменниками, державними діячами і загалом прихильниками співак постає як великий патріот України, що слідує заповіту батьків – творити добро на землі. В книзі вміщено спогади, сповіді та роздуми митця-громадянина, а також захоплюючі розповіді колег та друзів про нього у дзеркалі часу.



Черкасов В. Ф.
Теорія і методика музичної освіти : навч. посіб. / В. Ф. Черкасов. - Київ : Академія, 2016. - 240 с. - (Серія «Альма-матер»).

Навчальний посібник розроблено відповідно до програми освітньокваліфікаційного рівня «бакалавр» мистецьких спеціальностей вищих навчальних закладів. У посібнику здійснено ретроспективний аналіз педагогічних систем масового музичного виховання ХХ століття. З позицій сучасної методології обґрунтовано специфіку уроку музики, принципи та методи музичного навчання, зміст сучасних інтерактивних музично-педагогічних технологій. Згідно з чинними програмами розкривається методика викладання музичного мистецтва в 1–8 класах, з’ясовується зміст й організація позакласної діяльності учнів ЗНЗ. Крім зазначеного, зроблено компаративний аналіз досвіду художньо-естетичного виховання молоді за рубежем. Видання розраховане на викладачів і студентів мистецьких спеціальностей, учителів, шанувальників вітчизняної теорії і методики музичної освіти.


Шевчук А. С.
Дитяча хореографія : навч.-метод. посіб. / А. С. Шевчук. - 3-тє вид., зі змін. та допов. - Тернопіль : Мандрівець, 2016. - 288 с. : іл.,

Навчально-методичний посібник містить програму хореографічної діяльності дітей від 3-х до 7-ми років та навчально-методичне забезпечення процесу виховання, освіти і розвитку дітей дошкільного віку в хореографічній діяльності; рекомендується як варіативна частина змісту роботи з дітьми за Базовим компонентом дошкільної освіти, розглядається як діяльність за інтересами, потребами дітей та за вибором батьків і педагогів. Розширює можливості розвитку особистості дитини, мистецької освіти і естетичного виховання за чинними вітчизняними програмами комплексного типу. Для хореографів, музичних керівників, вихователів, для керівників дошкільної освіти, студентів, викладачів вищих навчальних закладів і коледжів, працівників культурно-освітніх установ.

Немає коментарів:

Дописати коментар