четвер, 8 грудня 2016 р.


у відділі культури та мистецтв




Кузьменко О. М.
Група Скрябін та друзі по сцені / О. М. Кузьменко. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2016. - 192 с

Група Андрія Кузьменка «Скрябін» засвітилася свого часу яскравою зіркою на українському музичному просторі, пройшовши шлях від синті-попу, постпанку і техно до неоромантики та популярного року. Склад групи змінювався, єдиним постійним учасником колективу від часу його заснування і до своєї смерті залишився Кузьма Скрябін — ґуру та натхненник групи, талановитий композитор і співак, шоумен і ведучий.
У книзі зібрано світлі спогади мами Андрія Кузьменка — Ольги Михайлівни, та друзів по сцені про історію створення групи «Скрябін» і творчий шлях Кузьми-сина, Кузьми-друга, Кузьми-музиканта, який за життя став культовим виконавцем, а тексти його пісень нині цитують і називають пророчими.



Тарасова О. О.
Ляльки обереги : мотанки, домовики, ангели, віночки / О. О. Тарасова. - Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016. - 128 с.

Здавна ляльки, зроблені власноруч, наділялись величезною  силою. Давнє мистецтво створення таких ляльок тепер доступне і вам! Лялька захистить дім від лиха, залучить щастя, стане чудовим подарунком для рідних. А зробити її можна з матеріалів, які є в кожній оселі: клаптики тканини, нитки, солома, природні матеріали тощо
У книзі представлено:
• Оберіг для немовляти від зурочення;
• Лялька для здійснення мрій;
• Захисники сімейного щастя;
• Лялька для прилучення кохання;
• Грошова кубушка та віночок на добробут;
• Ангел-охоронець;
• Традиційні прикраси до народних свят;
• Сувенірні ляльки тощо.



Старовинні українські узори для вишивання хрестом. Магія візерунка / [голов. ред. С. С. Скляр]. - Харків : Кн. Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016. - 144 с. : іл

З давніх-давен вишивка на одязі була оберегом, що відводив біду й привертав щастя. Разом із цією книжкою кожна майстриня зможе вишити  узори- обереги на сорочках, рушниках, дитячому одязі. Тут наводяться кольорові схеми та яскраві фотографії традиційних узорів різних регіонів України з поясненнями значення символів. Дізнайтеся, що символізують вишита калина, мак, ружі, листя хмелю, пави, сонце, зірки тощо.
Також ви знайдете викрійки як сучасного вишитого одягу, так і традиційної вишиванки.




Кортанз де Ж.
Фріда Кало. Безжальна врода / д. Ж. Кортанз ; [пер. з фр. І. Рябчія]. - Київ : Нора-Друк, 2016. - 192 с. - (Серія «Біографії»). - Назва ориг.: Frida Kahlo / Gerard de Cortanze

У біографії видатної мексиканської художниці Фріди Кало відомий французький письменник і журналіст Жерар де Кортанз відкриває перед читачами світ шалених почуттів, непримиренних пристрастей, безкомпромісної богеми та політичних інтриг. На сторінках цієї книжки постає вся суть Мексикичерез образи її найвідоміших митців, її символи: Фріду Кало і Дієго Ріверу.




Барнич М. М.
Майстерність актора: техніка «обману» : навч. посіб. з майстерності актора (лекції та практ. заняття) / М. М. Барнич ; Київ. нац. ун-т культури і мистецтв, Ін-т кіно і телебачення, Каф. тележурналістики, дикторів та ведучих телепрограм. - [Вид. 2-ге]. - Київ : Ліра-К, 2016. - 304 с., [8] арк. фот. - (Серія книг « Нова енергія професіоналів»).

Традиційна вітчизняна акторська школа протягом багатьох років нехтувала майстерністю акторського удавання в ролі. Під обманом, про який йдеться у запропонованому посібнику, розуміється непомітне для глядача імітування актором рухів, що походять від зовнішніх прикмет, дій і поведінки персонажа.






Наполеон Орда і Україна. Альбом.- Київ : Оранта Арт Бук,Львів : Львівська національна   наукова бібліотека України імені Василя Стефаника , 2014.- 204с.

Наполеoн Матеуш Тадеуш Орда (1807–1883)   художник, літератор, композитор, музикант, творчість якого тісно пов’язана з Білоруссю, Польщею, Україною, Литвою. Подорожуючи у другій половині ХІХ ст. землями Російської та Австро-Угорської  імперій, художник створив серію малюнків з видами архітектурних пам’яток. Упродовж багатьох років він збирав матеріали, сумлінно фіксував олівцем усе, що могло стати гідним уваги нащадків. Цінність цих малюнків особливо відчувається сьогодні, коли більшість задокументованих пам’яток були змінені, перебудовані або взагалі знищені.







Немає коментарів:

Дописати коментар