понеділок, 9 серпня 2021 р.

День книжкових сюрпризів у відділі культури та мистецтва






Колесніченко-Братунь Н.

    Ужвій. У піжмурки з долею / Н. Колесніченко-Братунь ; [худож.-оформ. М. Мендор]. - Харків : Фоліо, 2020. - 124 с. : іл. - (Мистецькі біографії).

       Повернення до минулого є своєрідною грою у піжмурки з фактами, домислами, з бажанням говорити правду і ховатися від неї. Гра стає особливо захоплюючою, коли її учасники – непересічні особистості, знакові для своєї епохи. Героїня книги – Наталія Ужвій, визначна актриса, красуня і муза митців. У неї закохувалися, її наслідували, обожнювали.

       Ця розповідь є своєрідною спробою авторки, пов’язаної з Наталією Ужвій родинними зв’язками, розгледіти за символами, знаками, невипадковими випадковостями, приховане за лаштунками долі героїні. «Ужвій. У піжмурки з долею» – четверта художня книга письменниці, науковця.


Рубан М.

    Марія Примаченко / М. Рубан. - Київ : ІРІО, 2020. - 128 с. : іл. - (Видатні українці).

      Марія Примаченко - це книга про кохання. Любов до рідної землі, мистецтва, життя. Про незламний дух і неперевершений талант. Це історія про життя і творчість нашої славної співвітчизниці. Як людині «з народу» стати відомою на весь світ? Що робити, щоб про тебе знали в кожній країні? Навряд чи ці питання хвилювали легендарну українку, народну художницю Марію Примаченко. Адже всі свої картини вона писала не заради слави. Кожний її твір - це прояв безмежної любові до рідної землі.


Топська Н.

    Славетна. Марія Заньковецька / Н. Топська. - Київ : Альфа, 2020. - 64 с. : іл.

      Книга розповідає про життя славетної актриси Марії Заньковецької, котра стала культовою фігурою вітчизняного театру, – створені нею образи несуть у собі яскраву національну символіку та кращі риси української ментальності. І разом з тим Заньковецьку називають актрисою світового масштабу, бо її сценічні почуття були неповторними у своїй глибинній правді , художній витонченості . Вона не могла жити без сцени і не могла жити без любові, саме тому великій Марії вдалося увічнити не лишень своє високе мистецтво, а й своє болісне кохання. 


Погребняк Л.

    Ляльки власноруч. Казкові персонажі / Л. Погребняк. - Київ : Альфа, 2020. - 64 с.

     У будь-які часи лялька була і залишається улюбленою іграшкою усіх дівчаток. Книга допоможе юним рукодільницям створити свою першу лялькову колекцію – надзвичайну та неповторну. Корисні поради, детальні описи, покрокові світлини, необхідні викройки та шаблони зроблять вашу роботу необтяжливою, а результат — видатним. Лялька, виготовлена власноруч, стане наймилішою подругою і втіленням заповітних фантазій.

 

Вірченко О.

    Чарівний гачок. Ляльковий театр / О. Вірченко. - Київ : Альфа, 2020. - 64 с. : іл.

      Книжечки для рукоділля

Їжачок-хитрячок розповість рукодільницям, як власноруч виготовити принадні святкові атрибути. Ці оригінальні плетені речі додадуть нового оформлення урочистим дням, прикрасять домівку та вбрання, стануть пам'ятними подарунками для рідних і друзів. Навіть якщо ви ніколи не тримали у руках гачка, але маєте бажання навчитися плетінню, книга допоможе у цьому – варто лишень ретельно слідувати інструкціям.

      Ольга Вірченко «Чарівний гачок. Ляльковий театр»

На сторінках цієї книги рукодільниць чекають цікаві уроки плетіння від їжачка-хитрячка. Його розповіді та поради, інструкції та світлини допоможуть виготовити привабливих ляльок-рукавичок із українських народних казочок та створити домашній театр.

Немає коментарів:

Дописати коментар