четвер, 24 грудня 2020 р.

Найкращі новинки для зимових вечорів

На вулиці холодно, темніє рано. Саме час влаштуватися зручніше під теплим пледом з якою-небудь атмосферної книгою та чашкою гарячого шоколаду.
Вышивка : универсальное руководство для начинающих и профессионалов / [пер. с ит. Г. Гавы]. - Харьков : Белгород : Кн. клуб "Клуб семейн. досуга", 2008. - 128 с. : ил. 
Вишивка - це мистецтво. Оволодіти цим мистецтвом досить легко, необхідно лише бажання і поради досвідченого помічника. Ця книга стане для вас помічником, джерелом знань, допоможе зрозуміти основи і розібратися в тонкощах, запропонує нові ідеї. Вона навчить вас вишивати.
Космолінська Н.
Гра в музей : Цікава мандрівка Львів. нац. галереєю мистецтв ім. Бориса Воницького / Н. Космолінська, І. Магдиш. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2019. - 136 с. : іл. 
Про що можна говорити з дітьми в музеї чи галереї? Як бавитись, спілкуючись про мистецтво? Як перетворити похід у музей на незабутній спогад дитинства?
Наталія Космолінська та Ірина Магдиш підказують відповіді на ці та інші питання, цікаво та нестандартно розповідають про картини і скульптури, що експонуються у Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького, пропонують різноманітні ідеї для родинного дозвілля та мандрівок цікавими місцинами Львівщини, а також діляться своєрідними асоціаціями до мистецьких творів: музикою, книжками, фільмами. Творять захопливу гру в музей!
Ця книжка неодмінно сподобається дітям, батькам, педагогам і всім, хто любить мистецтво та мислить яскраво. 
Барб-Галль Ф.
Як розмовляти з дітьми про мистецтво ХХ ст. : від модернізму до сучас. мистецтва / Ф. Барб-Галль ; пер. з фр. С. Рябчук. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2016. - 176 с. 
Щоб продовжити захопливу бесіду, розпочату в бестселері «Як розмовляти з дітьми про мистецтво», авторка пропонує ознайомитися з творчістю сучасних художників і по-справжньому зрозуміти й полюбити мистецтво, яке може здаватися найскладнішим для розуміння. Для цього вона радить забути про всі упередження та ярлики, відкинути непевність — і показує, як довіритися художникам, як перейнятися кожним, навіть найхимернішим, твором; вчить дивитися, бачити і... просто насолоджуватися.
Історія мистецтва від найдавніших часів до сьогодення / за заг. ред. С. Фартінга ; передм. Р. Корка. - Харків : Vivat, 2021. - 576 с. : іл. - (Серія «Мистецтво і культура»). 
Це ґрунтовне видання ознайомить читача зі світовими шедеврами архітектури, скульптури, живопису, концептуального мистецтва. Написана відомими мистецтвознавцями й істориками культури, яскраво ілюстрована книга допоможе скласти уявлення про найзнаковіші твори. Автори простежують еволюцію художнього мислення з давніх часів до сьогодення, супроводжуючи статті хронологічною шкалою, що полегшує орієнтування у відповідному історичному контексті.

Немає коментарів:

Дописати коментар