четвер, 16 липня 2020 р.

Стежками книжкового літа


Літо – мрія кожної людини. Це прекрасна пора для змістовного відпочинку,веселих розваг та читання улюблених книжок. А у книг, як відомо, канікул немає,тому читач завжди з нетерпінням чекає зустрічі з літературними героями. Книжкові стежини літа надзвичайно цікаві!
Левитська М.
Музи і музика мого театру : автопортрет у декораціях / М. Левитська ; [ред. С. Головко]. - Київ : Либідь, 2016. - 240 с.












Емоційна візуальна екскурсія по художньому світу Марії Левитською створюється дизайнером, немов своєрідний спектакль. Фотографіями декорацій, костюмів, композицій, ескізів, мізансцен опер, балетів, драматичних вистав І. Сомова формує уявлення читача про творчість автора, веде його за хронологією подій. Так підтверджується існування особливого місця Марії Левитською в українському сценографічному мистецтві.


 
Балух В. О.
Культура Античності : [підручник] / В. О. Балух, В. П. Коцур. - Чернівці : Наші книги, 2015. - 632 с. : іл.

Підручник містить систематичний виклад розвитку культури античності, висвітлює процес зародження, формування, розквіту і занепаду античної культури, починаючи з культурного розвитку крито-мікенської цивілізації і завершуючи загальною кризою і падінням Західної Римської імперії.


Кублицький В.
Юнацтву про мистецтво. Кн. 3 / В. Кублицький. - Київ : Мистецтво, 2019. - 56 с. : іл.

У книзі для юнацтва пропонується розповідь про особливий жанр образотворчого мистецтва – побутовий. Це картини, які зображають приватну й громадську діяльність людей, їх сімейні стосунки та зв’язок з природою. Навіть спортивні змагання й військові дії стають темами полотен художників. Побутові твори живопису у своїй сукупності являють собою панораму суспільного життя в той чи інший період історії та становлять непересічний інтерес для допитливого глядача. Книгу адресовано юним шанувальникам прекрасного, яка допоможе їм зрозуміти повсякденне життя людей різних країн у різні часи.


Кублицький В.
Юнацтву про мистецтво. Кн. 4 / В. Кублицький. - Київ : Мистецтво, 2019. - 56 с. : іл.

У книзі для юнацтва пропонується розповідь про один із найпопулярніших жанрів образотворчого мистецтва – історичний. Адже картини на історичні, релігійні та міфологічні теми завжди інформативно насичені й наглядно знайомлять глядача з найважливішими подіями всіх часів і народів. Завдяки історичним композиціям ми немов би переносимось у минуле і стаємо його свідками. А це – справжня скарбниця для юного допитливого розуму та багатий матеріал для роздумів. Книгу адресовано юним шанувальникам прекрасного, які зможуть заглибитись у давні часи людства.

Немає коментарів:

Дописати коментар