понеділок, 13 травня 2024 р.

Ковток мистецтва на щодень

Ковтнімо краплю мистецтва. Підживимо наші душі прекрасним. Картини цієї художниці обрала не випадково. Адже вона сьогодні святкує новий рік свого життя. Ще її називають художницею світла. Мабуть, все тому, що полотна, які творить: яскраві, казкові, збуджують уяву. Ну що ж не зволікатиму. Знайомимося з пензлем Юлії Гетьман.

13 травня 1961 року у містечку Жовті Води, що на Дніпровщині народилася талановита дівчинка. По - іншому і не могло бути, бо ж її батько теж творчий. Обрав собі шлях художника-оформлювача. Тому не дивно, що вперше до рук Юлії пензель потрапив у 3 роки. Тоді ще маленькою уже малювала природу, стихії. Ніхто у ті часи не знав, що саме у дитинстві й визначився шлях майбутньої художниці. Дідусь теж був творчий робив музичні інструменти. Тож Юлія росла в атмосфері любові, мистецтва і музики.

Хоча усе могло б бути навпаки. Бо ж Юлія за освітою кераміст. Закінчила спершу Миргородський керамічний технікум, а згодом Львівський інститут прикладного та декоративного мистецтва. Та не кераміка, а саме живопис переважив у житті художниці. Вона обрала - творити пензлем, аби розфарбувати яскравими фарбами світ, який так любляче для нас створив Господь та підсвітити його іншим. Й допомогти побачити різноманітні барви життя. Переконаєтесь у цьому самі побачивши картини Юлії.

Окрім того, Юлія Гетьман майже 20 років працювала зі студентами. Навчала їх дизайну в ЛНТУ.

Для творчої людини важлива підтримка. І у Юлії є надійна опора, натхнення, кохані: чоловік та син.

Як результат участь у всеукраїнських та республіканських вернісажах, виставки у Німеччині, Польщі. Юлія Гетьман є членкинею Волинської організації Національної спілки художників України. Зараз її начерк експонується на ретроспективній виставці «Етюдів та начерків» у Галереї Мистецтв.

Запрошуємо подивитись роботи наших волинських художників. Зазирнути у світ мистецтва.

Автор тексту: Анна Романчук.


























Немає коментарів:

Дописати коментар